drs. Aline Terpstra

Aline Terpstra is GZ- en eerstelijnspsycholoog en werkt op maandag (9.00-15.00) en alternerend op vrijdag (9.00-15.00) op IJburg. Zij werkt met tieners, (jong)volwassenen en ouderen.

Behandelaanbod en werkwijze

U kunt voor de behandeling van allerlei psychische klachten bij haar terecht, zoals angsten, somberheid, depressie, dwangklachten, eetproblemen, werk- en burnoutproblemen (vaak betaald door werkgever), levens- en zingevingsvragen of het verwerken van moeilijke herinneringen of gebeurtenissen. Vaak brengen de gesprekken diepgewortelde ongezonde patronen van denken en handelen aan het licht, die een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven en van relaties. Het werken aan verandering van deze patronen leidt vaak tot vermindering van klachten en is daarom vaak onderdeel van de behandeling. Aline werkt met diverse methoden zoals cognitieve therapie, principes uit de schematherapie en EMDR.

Na aanmelding vindt eerst de intake plaats. Deze bestaat uit 1 tot 3 gesprekken waarin de klachten en achtergrond daarvan in kaart wordt gebracht. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van psychologische testen. De intake wordt afgerond met het samen opstellen van een behandelplan.

Achtergrond en visie

Naast haar opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, volgde Aline een theologieopleiding. Zij werkt vanuit een christelijk perspectief. Voor vragen rond geloof en zingeving is desgewenst dan ook ruimte in therapie. Overigens zijn clienten vanuit alle levensbeschouwelijke achtergronden welkom.

Bereikbaarheid en locatie

U kunt per email of telefonisch een afspraak maken. Indien u belt, krijgt u meestal de voicemail. Als u uw naam en telefoonnummer achterlaat, wordt u doorgaans binnen 1 werkdag teruggebeld.

Telefoon: 06 50 87 02 83

E-mail: aterpstra@phullon.nl

Aline werkt op maandag en vrijdag van 9.00-15.00 in IJburg:
Willy Mullenskade 13
10 87 KH  Amsterdam

Daarnaast werkt zij bij praktijk Phullon in Amsterdam Osdorp-de Aker op woensdag. Voor uitgebreidere informatie over ondermeer werkwijze, hulpverleningsaanbod, kosten en klachtenregeling zie de website www.phullon.nl

Lidmaatschappen

Lid van LVPP, CVPPP, Vereniging voor EMDR

Kwaliteitsstatuut

Op www.phullon.nl vindt u mijn kwaliteitsstatuut.

Wachtlijst

Er is op dit moment een wachtlijststop tot eind augustus 2021

Wannneer u de wachttijd te lang vindt, dan kunt u de wachtlijstinformatie van mijn collega’s op deze website raadplegen. Ook kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Deze kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). 

laatste update 21 juli 2021